.

Rooibos "Rött te"

Rooibos kallas för rött te, men det är inget te. Busken som används för drycken växer enbart i Cederbergen i Sydafrika och kan bli upp till två meter hög. Försök har gjorts att odla rooibos på andra ställen, men det har misslyckats. Både blad och stam används till drycken, men oftare stam. Oftast fermenterar (oxidering) man rooibos, men det finns även grön rooibos som inte är fermenterad och med ett större innehåll av antioxidanter. Drycken har en rödaktig färg, och den ofermenterade är lite mer gulaktig. Drycken har något sötaktig smak och en stark arom, den tillagas på en temperatur av 90 – 100 grader Celsius och kan med fördel dra länge eftersom drycken inte blir bitter.

Aktiva filter

39,00 kr
39,00 kr
39,00 kr
39,00 kr
39,00 kr
39,00 kr
39,00 kr
45,00 kr
39,00 kr
45,00 kr
39,00 kr
39,00 kr

Rooibos apelsin är ett sött och friskt te. Rooibos i sig är naturligt väldigt sött och fylligt. Tillsammans med en naturlig apelsinarom får vi tydlig citruskaraktär och sötman av apelsin går väl ihop med fylligheten och sötman från Rooibos. Tillsammans får vi ett fruktigt rooibos te med citruskaraktär och fruktigt söt eftersmak.

39,00 kr

Rooibos med äppelbitar, limeskal, rosor och arom av äpple, citrus och yoghurt. 

Rooibos Sydafrika EKO te, äppelbitar, arom av äpple och naturlig vanilj. 

Rooibos med smak av blåbär och lingon.

Rooibos med blå malva och arom av blåbär och lingon.

Rooibos är väldigt sött och fylligt i sig. I den här blandningen har vi valt att höja upp dessa smaker med hjälp av blåbär och yoghurtarom. Blåbär ökar fruktigheten och yoghurt ökar syrligheten i blandningen. Blandningen får en mjuk fruktig karaktär med lång eftersmak.

39,00 kr

Rött te med smak av kryddor. Rooibos med kanel, kardemumma, koriander, peppar, nejlika och rosmarin, arom. 

Rooibos Heta Stunder är ett lite starkare te för chaiälskaren. Med både chili, kanel och svartpeppar blir det en kryddig smakupplevelse.

Rött Rooibos-te med rosépeppar, grön kardemumma, 

äppelbitar, chili och solros 

Smaksatt med choklad och vaniljarom. 

Rooibos citronmarängpaj är en syrligt söt blandning! Med kolalik sötma likt maräng tillsammans med citron ger detta tydliga associasioner till bakverk. Detta te avnjuts både fint precis som det är, men också med mjölk. Perfekt till fikat!

Rooibos med citrusskal, solrosblomma, citrongräs, citronarom, gräddarom, natutrlig citrusarom och yoghurtarom.

39,00 kr

Rött rooibos-te med blåklint. Smaksatt med naturlig bergamott.

Ekologiskt Rooibos med apelsinskal och naturlig arom av grape. 

39,00 kr

Hallonpaj är ett Rooiboste med nyponskal och  hallonblad. 

Smaksatt med hallon och gräddarom.