.
.
Masala Chai
Masala Chai är en kryddig upplevelse med svart te från Indien och Rwanda som passar utmärkt både för sig men också med skummad mjölk, för den perfekta telatten, eller klassiska Chaidrycken. Innehåller Svart te (Assam CTC BOP), kardemumma, kanel, ingefära, nejlika och svartpeppar.
Ordet Chai betyder på många olika språk te. Den klassiska blandningen av svart te, kryddor och socker kokas över eld, silas, och blandas slutligen ihop med varm mjölk. Resultatet blir en söt och fyllig dryck med kryddiga inslag. Innehåll: svart Assam CTC, Kardemummakärnor, ingefärabitar, kryddnejlika, kanelbitar och Grön Kardemumma. Bryggtips: 2-3g te, 97gradigt vatten och en bryggtid på 3-4 minuter.
Masala Chai för de kalla kvällarna.
Det finns inget som värmer och stärker mer än en kopp Masala Chai när det är kallt och blåsig ute.
Blanda 0,5 liter vatten och 0,5 liter mjölk i en kastrull. Häll sedan på 6 teskedar Masala Chai och lite socker. Låt brygden sakta sjuda upp. När mjölken har blivit vackert beigefärgad, silar du bort tebladen och brygden är klar.