Te - Tebutiken

Välkommen till Tebutiken.se!
Här säljer vi alla sorters te: grönt te, svart te, Oolong te, Rooibos, ekologiskt te m.fl. Titta gärna runt i vårt sortiment och hör av dig om det är något du saknar.

Varukorg  

produkt (Tom)
online payment

Nyhetsbrev

Hallonbladste

2019-07-07

Då var det äntligen dags för mig att skriva några rader om vårt populära Hallonbladste.

Man ska inte dricka detta te om man är gravid innan de sista 6 veckorna före förslossning. Anledningen till det är att det påverkar livmodern och det finns en liten risk att man får för tidiga sammandragningar. Drick det när det börjar närma sig slutet på graviditeten.

Det man ska tänka på med Hallonbladste är att det ska dra länge, ca 15 minuter är bra, och då kan man tillsätta lite extra varmt vatten innan man dricker för att det inte ska kallna för mycket! Tips jag fått från andra gravida är att tillsätta lite honung om man tycker smaken är för besk eller citron för dem som gillar det. Många brygger också en stor kanna och förvarar i kylen för att kunna dricka mer under dagen. Det funkar alltså bra att dricka kallt också om man föredrar det.

I början är det bra om man bara tar en kopp per dag då det kan ge mycket sammandragningar och då är det bra om man inte överdoserar direkt. Sedan kan man öka varefter det känns bra och sedan kan man dricka så mycket man vill. Även under själva förlossningen och efteråt.

Det verksamma ämnet i teet är oxytocin som är ett "lugn och ro"-hormon som ger en känsla av välmående. Oxytocin finns naturligt i kroppen och utsöndras vid kroppslig närhet. Det sägs också att oxytocin höjer människans moral, och det är självklart inte ett te bara för gravida, låt den blivande pappan få en kopp han också, och även vem som helst som skulle behöva slappna av lite :)

Hur smakar det då?

Jag tycker att det smakar över förväntan gott, och behöver inte söta det på något sätt. Det finns en viss syra i det och eftersmaken är absolut färgad av hallon. Annars lite småbeskt men ganska milt i smaken. Behagligt och typiskt för många örtteer. Pröva att dricka det till frukost tillsammans med turkisk yoghurt med bär och linfrön i. En perfekt start på dagen när gravidmagen har blivit riktigt stor!

Obs! Vårt hallonbladste är helt rent och består endast av 100% torkade hallonblad.

  • Hallonbladste
    Hallonbladste

    Detta är ett örtte som innehåller 100% torkade blad från hallonbuskar. Hallonbladste innehåller Oxytocin som är ett hormon som utsöndras i kroppen naturligt vid kroppslig närhet.…

    Visa