Te - Tebutiken

Välkommen till Tebutiken.se!
Här säljer vi alla sorters te: grönt te, svart te, Oolong te, Rooibos, ekologiskt te m.fl. Titta gärna runt i vårt sortiment och hör av dig om det är något du saknar.

Varukorg  

produkt (Tom)
online payment

Sortiment

Nyhetsbrev

Nyheter

Inga nya produkter för tillfället

Oolong Honey Orchid

2011-09-04

Idag var det dags att testa en ny sort igen. Det bästa med att ha ett helt telager hemma är att man aldrig tröttnar på te, det finns så mycket att testa.

Jag valde ett oolong för att det är den perfekta "mellanvägen". Inte lika lätt som ett grönt, men inte så kraftigt som ett svart. I sitt torra tillstånd är det väldigt vackert med sina stora mörka blad. Smaken skulle jag beskriva som len och rund med en liten beska, fast söt och blommig eftersmak. Jag drack det till en bit mörk choklad och det var riktigt gott. Letade efter den karaktäristiska persikoliknande smaken och hittade den när jag sörplade in lite luft i munnen tillsammans med teet. Jättegott!

Kan verkligen rekommendera detta till någon som aldrig provat oolong förut!

Det var riktigt skönt med en lugn stund med en tidning och en kopp te. Tidigare idag har vi haft fullt hus med större delen av makens släkt på besök. Självklart blev det ett riktigt tea party och det testades alla möjliga olika sorter. Trots att inte alla var några direkt vana tedrickare glömdes kaffet nästa helt bort och köket fylldes av positiva ord om våra teer. Det värmer verkligen, och det känns skönt att det inte bara är vi som är väldigt nöjda med vårt sortiment.

Är du väldigt skeptisk? Prova vårt Earl Grey. Det smakar helt underbart. Tror du oss sedan är det bara att våga sig på fler sorter!

/Johanna

  • Earl Grey
    Earl Grey

    Svart te från bland annat Kina och Indien smaksatt med bergamottarom. Vårt bästsäljande lösviktste. Earl Grey är en riktig klassiker sedan 1830-talet då brittiske premiärministern Earl Charles Grey…

    Visa