Te - Tebutiken

Välkommen till Tebutiken.se!
Här säljer vi alla sorters te: grönt te, svart te, Oolong te, Rooibos, ekologiskt te m.fl. Titta gärna runt i vårt sortiment och hör av dig om det är något du saknar.

Varukorg  

produkt (Tom)
online payment

Nyhetsbrev

Chai-latte

2011-08-03

Idag är jag helt slut efter att ha byggt upp vårt lager hela dagen. Det har skruvats hyllor och sorterats teer i sina burkar. Då passade det bra att njuta av allt arbete genom att gå in bland hyllorna och välja det som jag var mest nyfiken på - vårt eget Chai-te.

Vårt Chai är ett ekologiskt svart te, Keemun, smaksatt med kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära och svartpeppar. Jag älskar att man ser precis vad som är i, dvs stora bitar och inga kontigheter. Precis som det ska vara!

Sedan tänkte jag: nu när jag ändå håller på kan jag väl passa på att göra en egen chailatte av det? Jag älskar chailatte, men tycker att det brukar vara mer socker än te när man beställer ute. Tänkte att det kunde bli spännande att göra det själv.

Jag bryggde alltså 5 gram i 1,5 minut i en 4 dl kanna med 90°C vatten. Då får man chai-teet. Sedan värmde jag mjölk som jag skummade (ca 2 dl) och försiktigt hällde ovanpå. Sist pudrade jag lite kanel på toppen. Mumma!

Det var helt fantastiskt gott som det var, men gillar du det söta, så häll i en tesked råsocker så ska du se att detta chai-te charmar vem som helst.

  • Chai Organic
    Chai Organic

    Detta Chai är ett ekologiskt svart te av sorten Keemun smaksatt med kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära, svartpeppar samt naturlig arom från kanel och kardemumma. Allt är ekologiskt odlat.

    Visa