Te - Tebutiken

Välkommen till Tebutiken.se!
Här säljer vi alla sorters te: grönt te, svart te, Oolong te, Rooibos, ekologiskt te m.fl. Titta gärna runt i vårt sortiment och hör av dig om det är något du saknar.

Varukorg  

produkt (Tom)
online payment

Sortiment

Nyhetsbrev

Svart te

Full oxidering har skett.

Det vanligaste svarta teet i tebutiker i Sverige är Ceylon, eller de indiska teerna. Även Indien har mycket bra kvalité på te och priserna på t.ex. Darjeeling kan vara mycket höga. Det Darjeeling du oftast hittar förpackat i påsar är antigen av sämre kvalité, eller så är det inte ens riktig Darjeeling.

Ceylon är det du oftast finner i form av påsar av olika tillverkare, påsarna är fyllda av te-damm man fått genom CTC tekniken.

Det svarta teet kallas för rött te i Kina och smakerna mellan de olika varianterna är lika varierande som mellan de gröna. Även om du fastnat för grönt te, som även är nyttigare så rekommenderar vi dig att prova ett kinesiskt svart kvalitetste. Det är inte samma te som det som du förmodligen förknippar med svart te.

Det svarta teet är det te som du har högst koffein innehåll, även om innehållet enbart är ungefär hälften av vad en kaffekopp ger.

Teet tillagas med en temperatur mellan 80 - 100 grader.